Nieuws

In deze rubriek vindt u onder andere onze laatste Lindenkrabbels, maar ook extra informatie, leuke nieuwtjes en praktische informatie. 

Meesters- en juffendag (muffendag!)

Muffendag

Op woensdag 12 juli vierden de meesters en juffen hun verjaardagen. Eerst werden de leerkrachten toegezongen door de leerlingen. Na de talentenshow in de eigen groep volgde er een gezellige vossenjacht. De leerlingen van groep 8 waren de vossen. Als afsluiting kreeg iedereen een broodje knakworst.

Schoolreis groepen 1 en 2

Speelparadijs Cowboy en Indianen speelreservaat in Coevorden.

Klik op "Schoolreis groepen 1 en 2

Schoolreis groepen 3 t/m 6

Avonturenpark Hellendoorn.

Klik op "Schoolreis groepen 3 t/m 6

E-waste race

Lever uw oude elektrische apparaten in.

Groep 8 van CBS de Lindenborgh doet mee aan de e-waste race. Daarbij is het de bedoeling om zo veel mogelijk oude/kapotte elektrische apparaten in te zamelen. Een paar voorbeelden zijn: een oude stofzuiger, computers, koptelefoons, speelgoed, telefoons, kabels, wekkers, toetsenborden, tv’s enz. De school die de meeste elektrische apparaten heeft ingezameld wint een schoolreisje naar Nemo in Amsterdam, het is ook goed voor het milieu natuurlijk. Lever al uw apparaten  bij groep 8 in en niet in de container A.U.B, of ga naar de site van de http://ewasterace.nl/  en vul uw postcode in en vul uw voorkeur in voor een school, het liefst CBS de Lindenborgh natuurlijk, dan gaan een paar kinderen van groep 8 uw elektrische apparaten ophalen.

Kijk snel in uw schuur en breng ons uw apparaten.

Met vriendelijke groet,

Het promotieteam

Paasviering 2017

Op donderdag 13 april hebben we in de gemeenschapsruimte een Paas sing-in gehouden met alle groepen. Aansluitend was er een crea-circuit en een gezellig en overheerlijk paasbuffet. De kinderen hadden zelf allemaal voor iets lekkers gezorgd.

https://youtu.be/4lWLXew2_DE

Open Huis

Op donderdag 16 februari was er Open Huis op De Lindenborgh. Zie ook onderstaande link.

http://www.kanaalstreek.nl/nieuws/58331/derde-kleuterlokaal-voor-cbs-de-lindenborgh-in-musselkanaal/

 

Procedure Code Rood

Geachte ouders, verzorgers,

Het weer laat zich uiteraard niet voorspellen. Ons bestuur heeft een duidelijke richtlijn opgesteld in het geval dat de KNMI code rood afgeeft voor heel Nederland of een gedeelte van Nederland (lees: de provincie Groningen).

Zie onderstaande link:

http://www.cbsdelindenborgh.nl/onze-school/1250-procedure-code-rood.html

Uitreiking cheque Voedselbank

Tijdens de kerstviering van 22 december hebben de leerlingen van CBS De Lindenborgh een collecte gehouden voor de voedselbank Musselkanaal. Maandagmorgen 9 januari is de opbrengst bekend gemaakt. Aan de voorzitter van de voedselbank, de heer Willem van Veen, kon een cheque worden overhandigd van € 273,75. Gezamenlijk met alle leerlingen werd  geproost op de opbrengst en op het nieuwe jaar 2017. (zie ook onderstaande link, tabblad fotoreportages)

http://www.westerwoldeactueel.nl/

Voorrondes JiveCup bij dansschool Poelman

Groep 5 en 6 hebben meegedaan aan de voorrondes voor de JiveCup bij dansschool Poelman. Vrijdag 13 januari wordt de finale gehouden in de Hunsowhal te 2e Exloërmond.

Bruintje Beer

Bruintje Beer

Project "Knoal"

Als afsluiting van de muzieklessen van Tekke Withaar werd er een leuke opname gemaakt van het lied, dat de kinderen hebben geleerd over Bruintje Beer. Klik op de onderstaande link om het filmpje te bekijken.

http://youtu.be/Mld1BQTuuao

Kindpakket

Kindpakket

Vanaf het nieuwe schooljaar is het Kindpakket beschikbaar voor ouders met weinig inkomen. Zie de bijlage.

Aanmelden nieuwe leerling?

Wilt u ook uw zoon of dochter aanmelden op De Lindenborgh? Of wilt u gewoon een kijkje nemen? U bent van harte welkom!  Bel (0599-412516) of stuur een mail. (lindenborgh@picto.nl)

 

Groepshulpverlening kinderen met huiselijk geweld

In de bijlagen vindt u folders met informatie over het groepsaanbod voor kinderen, die te maken hebben gehad met huiselijk geweld.

De jeugdgezondheidszorg op de basisschool

In de provincie Groningen wordt de jeugdgezondheidszorg voor kinderen van 0-19 jaar uitgevoerd door GGD. In dit artikel leest u wat de Jeugdgezondheidszorg doet tijdens de basisschoolperiode. 

Sterke meiden

Vind je het moeilijk om nee te zeggen? Bedenk je vaak pas achteraf wat je eigenlijk had willen zeggen of wil je graag leren aangeven wat je grezen zijn? Kom dan naar Sterke meiden. Een programma van Welstad speciaal voor meiden tussen de 11 en 14 jaar. 

Cursus Kind van gescheiden ouders

In samenwerking met het Centrum voor Jeugd, Gezin en Veiligheid, biedt Stichting Welstad een cursus Kind van gescheiden ouders aan.De cursus is bedoeld voor kinderen van 6-12 jaar in de gemeente Stadskanaal, die moeite hebben met de scheiding van hun ouders. Broertjes en zusjes worden niet in dezelfde groep geplaatst.

Verkeersonveilige situatie?

Verkeersonveilige situatie? Doe meer met veilig verkeer! Maak melding van een onveilige situatie en werk daardoor mee aan verkeersveiligheid in uw buurt. 

Recent nieuws

Meesters- en juffendag (muffendag!)

Muffendag

Op woensdag 12 juli vierden de meesters en juffen hun verjaardagen. Eerst werden de… Lees verder


Schoolreis groepen 1 en 2

Speelparadijs Cowboy en Indianen speelreservaat in Coevorden.

Klik op "Schoolreis groepen 1 en 2 Lees verder


Agenda

Er zijn geen agenda-items gevonden.

» Meer agenda items

’n goede school maak je met elkaar